jobb hela helgen

har nyss gjort mitt sista träningspass för denna vecka, skönt! nu blir det vila i två dagar.
jag har har kommit på att jag inte tänker skriva hur jag tränar & äter precis varje dag, för jag vet att jag inte kommer göra det ändå, ni ser bara på igår, då skrev jag ju inget. så, jag skriver när det är något speciellt eller när jag helt enkelt känner för det :p men lägga ut bilder & kanske något recept ska jag göra lite då & då. min blogg blir rätt enformig & tråkig om jag bara skriver vad jag äter & hur jag tränar hela tiden, men vill ni veta något så är det självklart bara att fråga!
jaa, vad händer i helgen då? min helg kommer enbart bestå av jobb, har dubbelpass på schemat i morgon, vilket betyder att jag jobbar cirka tolv timmar i sträck, från öppning till stängning. sen på söndag jobbar jag från öppning till två, så det blir en lugn helg, vilket kanske är bra? men ikväll ska jag vara lite chaufför, alltid kul att skjutsa fulla människor när man själv är nykter, eller var det verkligen så? haha, nä men det är kul på sitt vis det också tycker jag. fredagsmysa ska jag också göra, alltid en liten tröst när man inte kan hitta på så mycket. men nästa helg blir det inge jobb & inte så lungt heller, för då åker jag till sthlm med familjen & myser på hotell & hos kusinerna, längtas!

ha en bra helg!


PUSS

en månad kvar till julafton

hej alla kära läsare. nu tänkte jag börja skriva om hur jag äter & tränar som jag sagt att jag skulle börja med denna vecka, så vi kör väl igång direkt då! För det första så har jag kört efter en diet som heter lchf, har gått ner åtta kilo sammanlagt hitills, men än är det några överflödiga kilon kvar som jag vill ha bort. satsar på att gå ner tre kilo till innan jul. sen ännu mer till sommaren, men dit är det ett tag kvar till som tur är! fuskar dock lite på helgerna, men jag anser att man måste leva lite också, men håller man strikt på veckorna så får man det tycker jag! fast första veckorna var det noll fuskande, men det var för att få en bra kickstart. men jag håller mig såklart till lchf nu också, bara det att jag har släppt lite på spakarna. tränar varje dag också, vilket gör att man kan göra det med gott samvete.

lite kort om lchf - (lchf står för low carb high fat) man ersätter kolhydrater med fett. fisk, kött, skaldjur, ovanjordgrönsaker & ägg är bra att äta. man väljer bort lightprodukter & man ska äta det fetaste varianterna av fil,, mjölk, smöt etc. allt socker ska även bort & självklart sockrade produkter. särskilt viktigt är det att välja bort de snabba kolhydraterna som finns i produkter från potatis, socker och säd; exempelvis flingor, ris, majs, pasta, potatis, potatismos, chips, pommes frites, läskedrycker, godis, kakor, glass med mera. man kan äta lite av frukt, någon enstaka sådär, samma med linser, lite som gäller.
högst 5 g kolhydrater per 100 g födoämne bör finnas, för att man skall kunna äta fritt av ett livsmedel. detta kan man släppa på lite efter ett tag, beroende på hur man känner själv.

måndagens mat - frukost, 2 finn crisp med ost & gurka, ett ägg, en kopp kaffe.
lunch, en banan & ett glas mjölk.
middag, sallad med stekt bacon & creme fraiche.
kvällsfika, en näven naturella cashewnötter & en kopp kaffe.
måndagens träning - 90 minuters gymträning, där gör jag lite allt möjligt, det som faller mig in för dagen, men blev självfallet styrka, 25 minuters löpning, trappmaskinträning m.m. på kvällen blev det en promenad med hunden på cirka 1 timme.

tisdagens mat - frukost, lika som måndagen.
lunch, 1 dl mjölk blandat med 1 clementin, lite hallon & några jordgubbar, sen toppade jag det med lite kanel.
middag, tonfisksallad med creme fraiche.
kvällsfika, två nävar cashewnötter.
tisdagens träning - 95 minuters gymträning, ungefär samma som dagen innan.

dagens mat
- frukost, fortfarande lika.
lunch, blev bjuden på fika så tog det jag ansåg som bäst, vilket blev ett tomatbröd med kesoblandning, en kopp kaffe också.
middag, köttfärsås med stekt vitkål.
kvällsfika, en kopp detox te.
dagens träning - 90 minuters gymträning, sprang dock inte lika länge idag, (gick dock i rask takt & sprang 5 min) eftersom jag hade ont i halsen när jag vaknade i morse, må nu inte denna jäkla förkylning komma tillbaka!

ja, då var jag klar, men ska försöka skriva varje dag så det inte blir så mycket på samma gång, kommer även lägga ut lite bilder & recept.

är även endast en månad kvar till julafton idag, det är den mysigaste dagen på året tycker jag, som jag längtas!


PUSS

 


en ledig helg

ännu en helg har gått & denna gången var jag faktiskt ledig hela helgen, kändes lite konstigt eftersom jag har jobbat varje helg hur länge som helst nu, men såklart var det skönt också! eftersom jag var ledig körde jag på utgång båda dagarna. fredagen bestod av mys med favorittjejjerna sara, linnea & agnes, vi spelade spel, dansade, prata strunt & gick sedan ut på krogen, bra kväll! lördagen bestod först av nästan ingenting, men sen blev det promenad & fix inför kvällen, denna kväll tillbringades med amanda & annat bra folk. även denna kväll blev riktigt lyckad & jag hade riktigt roligt, så tack till alla som var med & gjorde min helg awesome!
söndagen
var mest seg, haha. men kikade iallafall på skräckfilm med lillebror, vilket alltid är lika kul, eftersom han är så rädd när vi kikar men som annars ska vara så tuff & orädd för allting.
idag har jag tränat, förkylningen är nu så gott som borta så nu kan jag köra på som vanligt, dock har jag utökat gymtiden något eftersom jag vill ta igen sen jag var sjuk & för att det snart är jul & med julen kommer ju all denna goda mat!

rüligt med spel

PUSS




jag visste inte att citerande utav låttexter kunde vara så stötande för vissa, jag älskar ju bara musik. men jag lovar att ta hänsyn till det nästa gång jag känner för att lägga ut en bit av en låttext :)





.

jag håller hårt & kryper tätt intill dig,
som om hon skulle försvinna då.

igång med träningen igen!

äntligen är jag igång med träningen igen efter drygt en vecka i stillhet., har nyss varit på gymet, såå skönt. eftersom jag är van att träna så blir det jättejobbigt när man blir sjuk & inte kan. jag som tänkte börja skriva om vad jag åt & hur jag tränade förra veckan också, men så blev det ju inte, tänkte börja nästa vecka istället. för denna vecka har jag tränat lugnt eftersom förkylningen inte riktigt har släppt helt än. käns att man varit sjuk, allt var liksom lite jobbigare, drygt. men nu blir jag nog inte sjuk på ett bra tag, för jag brukar inte vara sjuk.


PUSS

.

en gång i månaden går saker & ting inte alls som jag vill. min hjärna fungerar inte som den ska, jag blir sur & lättiriterad. jag vill & vågar ingenting, allt är i botten. självkänslan & självförtroendet är lika med noll. hatar dessa veckor, tror dom flesta vet vad jag pratar om, iallafall alla tjejer. jag kan bara inte koppla bort att tänka på saker som jag vet att jag blir ledsen av. det enda som är bra är att jag vet vad deppigheten beror på & att den kommer att försvinna om några dagar. nästa vecka är en bättre vecka, då går allt från botten till toppen igen!


detta är jag, men bara några dagar i månaden


liggsår, ja snart så.

halloween var grym, stadt var sjukt roligt. är alltid roligt när allt inte är som vanligt. folk var utklädda till en massa roliga/knäppa/fina/fula saker. sen är det alltid mer folk ute när det är något speciellt som händer, vilket innebär att man oftast träffar folk som inte brukar vara ute så ofta, vilket hände nu.
jag funderade länge på vad jag skulle klä ut mig till, jag kände redan från början att jag inte vilja vara utklädd till något "sexigt/fint/gulligt". jag ville verkligen vara ful & äcklig. så jag körde på zombie, köpte lite saker i gävle som gjorde att jag liknade något dött, sen klippte jag sönder en skjorta & hade en massa blod överallt. blev riktigt lyckat & jag hade verkligen skitkul fast jag såg ut som skit, det är inte ofta man har det. var roligt att fixa sig ful istället för fin innan krogen, som man i normala fall gör. ut gick jag med jenny, sara & pontus, trevligt trevligt, men sen blanades man med alla andra & tappade bort varandra i omgångar, som vanligt, haha.

ja, sen söndagen blev det jobb, dock inte förens klockan två som tur var.
sen efter det blev jag sjuk, vaknade upp med feber & en rejäl förkylning, så nu har jag varit sjuk i två dagar & håller på att få spunk, det är så förbannat tråkigt att vara sjuk, ingen träning blir det heller, var tvungen att skippa buggen också, skit. men bättre att bli riktigt frisk än att börja träna för tidigt & bli sjuk igen, men drygt att vänta. har vä egentligen varit lite halvsnorig i typ två veckor sådär, men nu bröt det ut på riktigt, hua.
men nu sitter jag ju iallafall vid datan & det är ju ett litet tecken på förbättring eftersom jag sitter upp. första snön har kommit nu också, igår kväll närmare bestämt, jippie!


man måste ju bjuda på sig själv ibland

PUSS



nöjd

här kommer lite bilder på det jag hittade i gävle, var skönt att få lite nytt till garderoben, för det var faktiskt längesen jag shoppade!


stövlar från scorett - 1299 kr.
halsband från ur & penn - 50 kr styck.
ring från indiska - 69 kr.
halsduk från gina tricot - 99 kr.
topp från gina tricot - 199 kr.
mys-tjocktröja från gina tricot - 199 kr.
leggins från jc - 199 kr.

mys är ett mysigt ord

Lovisa - "Du får suga på den om du vill", Linnéa - "Ja, jag tror jag måste för jag får inte upp den". Tänk så fel det kan låta, vi åt ju bara pistagenötter, haha!
ja, jag har alltså varit med linnéa ikväll, lika trevligt som alltid, drack te gjorde vi också, det har liksom blivit en tradition, te eller kaffe, jämt!
tidigare idag blev det gymmet,
as usual.
i morgon blir det gävle med min älskade mamma, vi ska mysa & shoppa. brukar vanligtvis inte åka med mamma, så det ska bli jättemysigt, en mor & dotter-dag, toppen!
jag älskar förövigt att mysa, mys i alla dess former. själva ordet mys älskar jag också. jag är en mysmänniska.

PUSS

inspirera mera

ikväll har jag dansat afro igen, tänk att man kan må så bra efteråt!
jag som är så nervös av mig blir lika stolt varje gång jag åker dit själv, visst, det är folk där som man känner igen, men det är inte samma sak. jag har alltid varit en nervös & rädd tjej tjej & då menar jag inför allt jag gör. jag kan inte ens vara mig själv med människor jag inte står sådär jättenära. men jag jobbar på det & har gjort stora framsteg genom åren. ledarskapen i gymnasiet hjälpte mig otroligt mycket faktiskt. när jag var mindre vågade jag inte ens gå & handla eller shoppa själv, skulle jag prova kläder i en butik måsta den jag var med följa med mig till provhytten, så hemsk var jag, en riktigt fessing. det är till & med så att jag fortfarande är nervös när jag ska åka & jobba, fast jag jobbat på samma ställe så länge, när jag ska parkera bilen blir jag nervös, är rädd för att det inte ska finnas parkeringar där jag ska parkera osv. jobbigt faktiskt. men jag försöker träna bort det där osäkra varje dag & det blir bättre & bättre. mycket blev bättre när jag bodde borta i tre år också, då blev jag tvungen att bli självständig. men allt sitter ju i självkänslan & självförtroendet, har haft väldigt dåligt av båda delarna i hela mitt liv, det är nu på senare år det börjar bli riktigt bra, vilket jag är stolt över!
men när det är en ny grej man ska göra själv, då är det jobbigt första gångerna, men går bättre & bättre för varje gång & därför tvingar jag iväg mig på olika saker själv, som dansen. det jobbiga är att jag inte riktigt kan fokusera på mig själv när jag tränar, jag tänker & kollar på hur alla andra gör, vilket man inte ska göra! jag som tränade bort det där så bra när jag tränade i hudik, då var det bara jag i min bubbla! måste hitta min bubbla igen & fokusera på mig själv!
men sen är jag nervös inför allt jag gör vissa dagar också, beroende på vilket humör jag är på. är jag på bra & självkänslan & självförtroender är på toppp är jag inte rädd & nervös för någonting alls, men är jag på dåligt humör, känner mig allmänt ful eller deppad över annat så vågar jag ingenting, då sitter jag helst hemma, såna dagar gillar jag inte. men tur att dom kommer alltmer sällan nu. gud vad jobbig jag låter, nu ska jag sluta! hade bara lust att skriva av mig lite om mig själv, får såna ryck ibland.
men trots detta mår jag faktiskt riktigt bra just nu, både fysiskt & psykist. mycket är det för att jag tränar så mycket nu för tiden, min kropp är hyfsat vältränad & jag har bra kondition, jag har även jobb, körkort, världens bästa familj, en lite vovve som jag älskar en massa & massa bra vänner. jag har till & med gått ner åtta kilo, helt sjukt! jag tänkte faktiskt börja skriva om hur jag äter & tränar, bara för att det är bra för mig själv & se & sen för att jag kanske kan inspirera andra!


jag börjar få ro i min oroliga själ

nu ska jag mysa ner mig med en kopp te under filten i soffan & höra hur regnet smattrar mot fönstret!

PUSS


RSS 2.0