dan före dan före dopparedan


det är sådär mysigt julfint i mitt rum & i morgon är det dan före dopparedan, ska lägga julklapparna under granen nu, (dock under en större gran än den på bilden, haha) tycker det är kul när man får se alla paket & klämma & gissa lite. i morgon åker jag till pappa & äter god mat hos farmor på kvällen, sen firar jag julaftonsmorgonen hos pappa & sedan kvällen hos mamma, toppen! ♥

PUSS


hur ska man kunna vara något annat än glad såhär i juletider?


gud vad jag älskar vinter & jul! lussebullar, pepparkakor, kanel, nejlikor, clementiner, snö, röda saker, tomtar, glögg, russin madlar, julgran, julpynt, skoter, julklappar, pulka, kalle anka, tomten är far till alla barnen, karl-bertil jonssons julafton, längdskidor, ljus, advent, aladdin askar, skumtomtar, saffran, all julmat, julmust, snögubbar lucia, julsånger, stjärnor, änglar, julgodis, gemenskapen, julafton, juldagen. allt detta gör det svårt att inte tycka om vintern & julen, jag gillar julen precis lika mycket som när jag var liten, finns dock två skillnader & det är att nu för tiden tycker jag att det är roligare att ge julklappar än att få & att jag har lättare att somna dagen innan julafton, vilket är lite tråkigt faktiskt, för när jag var liten kunde jag knappt sova alls dagen innan, för jag var så uppspelt & förväntansfull inför tomten & alla julklappar som man skulle få. men idag är det spännande på ett annorlunda sätt, vilket är lika bra det med!

PUSS

alla julklappar inhandlade!

har haft en otroligt bra vecka & helg!
blev en del träning & skidåkning. hann även med hudik två dagar, ena dagen träffade jag frida, hon bjöd på kaffe & hemmagjorda lussebullar & pepparkakor, riktigt efterlängtad träff! sen var jag på facelift igen efter tre månaders uppehåll, ska dit var tredje månad nu, känns bra & huden blev direkt bättre efter jag varit där! andra dagen var jag där med caca, vi inhandlade dom sista julklapparna & hade det allmänt trevligt! myste även med linnéa en dag, vi fikade på finess, testade en saffranssemla för första gången också, riktigt goda var dom! var även på lillasysters julavslutning, dom sjöng så fint & alla var klädda till änglar & tärnor, så söta!
helgen började med lite jobb i fredags & sen kom bästaste sara hit & sov över. var längesen vi träffade varandra, så var jättekul att träffa henne! på lördagen blev det utgång med amanda, otroligt rolig kväll som började hemma hos henne & slutade på järnvägs, tack för en bra kväll!
idag har jag & mamma julbakat lite igen, så nu har vi så det räcker över jul. vi gjorde hemmagjord ostkaka (så god) & lite vanligt julgodis, myspys.
veckan som kommer består av jobb fram tills på onsdagen. på torsdagen blir det pärgröt & fläsk hemma hos farmor, som det alltid blir dagen innan julafton, det gillas! ska även försöka klämma in en dejt med linnéa på tisdagen, vore ju lite sorgligt om vi inte hinner träffa varandra innan jul! 

nu ska jag sova,
ha det bra ni som läser!


PUSS




vitklädd med ljus i hår, sankta lucia.

lucia idag då, gick upp klockan sju i morse enbart för att kika på sveriges lucia på tv. myste ner mig i soffan med en filt, en pepparkaka & hunden. så mysigt & vad bra som sjöng, älskar julsånger & all den fina stämningen som råder kring jul! varje år på lucia tänker jag på när jag själv var med i järvsö lucia & hur roligt det var! en upplevelse som man kommer minnas hela livet, tänk på alla dessa ställen vi var & sjöng på, alla dessa fina sånger vi sjöng, sen kyrkan där vi hade kröning, åh vilken mysig känsla jag får när jag tänker tillbaka!


Så mörk är natten i midvintertid.
Men se, då nalkas Lucia.
Hon kommer, den goda, med ljuset hit.
Hon kommer med hälsning om julefrid.
Hon kommer med ljus i sin krona.




vila i frid, gammelmormor

idag somnade min kära gammelmormor in efter en tid på sjukhus, hon somnade in i kretsen av dom närmaste, vilket var skönt att höra. hon var en riktig krutgumma & blev 91 år. hon var en sådan människa som aldrig gav upp,
men nu blev hon tvungen, hennes hjärta orkade inte med de höga tempo som hon hade i allt hon gjorde.
hoppas du har det bra där du är nu, vi kommer sakna dig♥



jag åka längdskidor? aldrig i livet! eller?

ja det är sant, jag har varit ut & åkt längdskidor denna vecka, hela två dagar i rad & har bestämt mig för att åka i morgon också! skidor har aldrig varit min starka sida, men nu har jag plötsligt ändrat mig, vilket är mycket på grund av att skidor är så bra träning, men sen också för att naturen är så vacker när den är inbäddad i snö & allt är så fridfullt. så ja, jag ska fortsätta med det i vinter hade jag tänkt. fattar knappt än att jag har åkt skidor, jag som alltid hatat det, haha.



PUSS

lycka

här kommer mina inköp som jag gjorde i stockholm, riktigt nöjd!


din sko - 499 kr. hittade äntligen ett par snygga festskor, dom jag
brukar ha har jag tröttnat på, plus att jag hellre vilja ha kilklack nu.



hm - 149 kr


hm - 349 kr


hm - 149 kr en lite snyggare sportbehå än mina tråkiga svarta & vita.


bikbok - 299 kr tyckte denna tröja var så fin, en riktig vintermyströja.



gina tricot - 249 kr



gina tricot - 199 kr


vero moda - 350 kr ser inte så snygga ut, men satt riktigt bra & är
väldigt snygga på!


lite smycken inhandlads också, dom kommer ifrån indiska,
ur&penn & hm.



åhlens city - 995 kr mineralsmink som jag är rekommenderad att
använda för min hud eftersom jag har problemhud, har dock varit för
snål för att köpa det tidigare, men kände att jag var tvungen nu. var dock
inte så dyrt tydligen, eftersom en dosa puder kostar runt 400 kr i vanliga
fall & lika så en borste som man måste ha till, för i detta kit fick man med
två dosor puder, en consealer, ett solpuder, en underlagskräm & tre olika
borstar. så ja, jag får väl vara nöjd & tänka att det var värt det, min hud
kommer bli glad iallafall!



kicks - 69 kr graffiti-mönster med
ett penseldrag, som jag letat efter
detta, var slut på varje affär jag var
på, men till slut fann jag det.
hoppas det funkar & blir snyggt bara,
lägger upp en bild på resultat senare!



ett hundhalsband till ester också, hon ska ju också ha en julklapp såklart,
hon som är svart kommer bli så gullig med ett rött halsband!




mysig helg

har haft en riktigt mysig helg i stockholm. god mat, shopping & trevligt sällskap gjorde min helg toppen!
tänkte lägga upp lite bilder senare på vad jag shoppade & sånt. tänk vad mycket ny energi man får av att vara borta hemifrån en helg, att bara få ta det lugnt, en helg utan måsten, underbart!

denna vecka är nästan helt fullbokad, hitills har jag hunnit med lite möten på arbetsförmedlingen, med coachen & buggat, sen tränat på gym som vanligt. skönt att träna efter en helg som denna! sen ska jag försöka hinna med att luncha med agnes nån dag, plus möte på fredag i ljusdal igen, ska prata om vilka betyg som är bäst att plugga upp för att komma in på psykolog.
till helgen blir det bara jobb, dubbelpass på lördagen, igen, sen vanligt pass på söndagen. men pengar är så välkomna nu efter stockholmsresan, så jag hänger inte läpp över att få jobba!



gick förbi nk´s så fint dekorerade fönster när jag såg någon
stå & klä en gran i ett av dom, när jag kikade närmare så såg
jag att det var david hellenius, lite småkul sådär.
var även på historiska museet, vilket var otroligt intressant &
roligt! käkade världens godaste knäckklubba & drack drinkar
gjorde jag också!


PUSS

sim sala bim så fick man len hud som en bäbis

jaaa, första avsnittet av kalendern var faktiskt roligt. så man kanske kommer kolla på den ibland, bara för att det är mysigt & man får känna sig liten igen.

idag blev det då hudik. träffade min älskade anton & min älskade helena, var riktigt roligt att få träffa dom & bara prata ikapp allt man missat att berätta & allt man missat att höra! synd bara att jag inte hann träffa elin & frida, men det tar vi igen en annan vecka!
lunchade även med lillsyrran & heléne, myspys. gjorde även en porrensning, mindre myspys. gör för jäkla ont, fy. men dock blir resultatet bra & man får hy som en bäbis, len, mjuk & utan en massa porer. noppade ögonbrynen gjorde hon också, så då slapp man det innan man drar till stockholm i morgon då, skönt!

undra vad jag gör i morgon vid denna tid då? kanske sitter jag på hotellet & tar mig en god drink, eller så kanske jag sitter & äter god mat på en fin resturang, eller kanske jag sitter i bubbelpoolen & har det allmänt bra? ja, vi får väl se, någonting som jag inte gör annars blir det iallafall!

ha en bra helg allesammans, för det ska jag ha!


vill man vara fin får man lida pin

PUSS

1 december, snart jul!

då var den tredje & sista träningsdagen gjord för den här veckan. gym & promenader har stått på schemat. brukar ju vanligtvis träna fem dagar, men nu är det så att i morgon beger jag mig till hudik för att träffa min otroligt saknande vänner! ska även hinna med att inhandla lite julklappar & göra en porrensning. sen bär det av till stockholm på fredag. har dock tränat lite extra hårt eftersom jag ska njuta av god mat & dryck i stockholm.
älskar verkligen att träna, jag älskar att bli svettig, älskar att ha träningsvärk, älskar när musklerna spänns, älskar flåset som kommer, älskar allt! man mår så himla bra, jag blir en gladare människa av att träna! tänkt vad dom som inte tränar går miste om, tänk dom som aldrig rör sig så pass mycket att dom får upp flås, stackars dom, dom kan ju må så mycket bättre om dom bara vill!

ikväll ska jag åka till pappa & kika på julkalendern med min älskade lillasyster, mysigt. hoppas det är en bra kalender i år, har inte kikat på flera år eftersom dom har börjat gjort sådana otroligt värdelösa kalendrar & för att man gått i skolan, har liksom inte funnits tid, sen har man ju blivit äldre också såklart, men ikväll känner jag för att vara liten igen.
dock tror jag inte denna årets julkalender kommer klå dom gamla som trolltider, mysteriet på greveholm, tomtemaskinen, kaspar i nudådalen, pelle svanslös m.fl. aldrig i livet att någon kalender kommer bli bättre än dom igen! varför kan dom som gör dagens julkalendrar kika på dom gamla & hämta lite inspiration ifrån dom?
men tror kanske att årets kan bli någorlunda bra, ska iallafall ge den en chans.

nä nu ska jag göra mig lite lunch, kokat ägg & sill ska det bli, mums!



PUSS

RSS 2.0