fjärde advent

shit vad mycket snö det har kommit nu, trodde aldrig det skulle bli vinter detta år, eftersom jag älskar vintern & allt som hör den till så är jag såklart hur glad som helst! :)
har även jullov nu, skönt är rätta ordet för att beskriva vad jag känner inför dom kommande lediga veckorna jag har att njuta av.
är fjärde advent idag och därmed endast fyra dagar kvar till julafton, mys! har jobbar idag också, gick bra, två dagar kvar nu sen är jag nog ledig resten av lovet om jag har tur, inte för att jag inte tycker om att jobba, tvärtom är jag glad att jag har ett jobb, men det skulle vara skönt att vara ledig resten av jullovet eftersom jag har jobbat så mycket hela hösten.
nu har jag  iallafall bestämt mig för hur jag ska göra med mitt hår, jag tar ut flätorna runt den tjugosjätte december & färgar mitt hår rött, tro inte att jag ska färga julrött bara, det är en lite mörkare färg, men det kommer väl nån bild något tag som ni får se! hoppas det blir bra bara, men blir det inte det så blir det svart, det funkar alltid!
jag har märkt att fler människor läser min blogg om jag skriver något annat är bara datumet som rubrik, så från & med detta inlägg kommer jag alltid skriva något i rubriken istället för datum! dock kommer detta inlägg bara heta "fjärde advent", men det är ju just vad det är idag så därför får det bli så ;p
har känt mig rastlös hela tiden ett tag nu, jag måste ha något att göra hela tiden annars blir jag surig, drygt :p
åker till hudik nästa vecka också, har lovat syrran att vi ska sova där en natt bara hon & jag, sen ska jag dansa, förhoppningsvis hinner jag även träffa mathilda en sväng, hon är hemma ifrån gotland nu & jag har saknat henne & kanske blir det bockarna också, nice!


nä nu måste jag sova, börjar jobba tidigt i morgon!

PUSS



Julen nalkas i advent, och vårt fjärde ljus blir tänt.
På Guds lille son vi tänker, när de fyra ljusen blänker


Du håller mig kvar i något jag lämnat, för länge sen.

jag försöker att strida mot känslan,
men den är rädd och den spelar ett spel nu.
jag får för mig att jag kan vara kvar, men vet inte hur.
jag vill att du håller mig hårt eller släpper mig helt. värm mig, eller lämna mig i kylan,
men låt mig få slippa frysa hos dig.
krossa väggen mellan oss, eller måla den svart,
men låt mig inte få se dig, utan att känna dig.
om du bara kunde förstå att du förvirrar mig med kärlek och avstånd.
jag som äntligen hade lyckats tänka bort dig,
men nu är du tillbaka igen och jag vet inte om det är bra eller dåligt.
vad håller vi på med, jag har faktiskt ingen aning.
jag har tänkt men aldrig vågat fråga,
jag är så feg att jag viskar, du hör säkert ingenting alls.
jag vet vad som måste göras, ändå sitter jag kvar här.
jag önskar jag var en sån som inte tänker alls...




091215

jag sitter just nu i min lägenhet & dricker kaffe & kikar ut genom fönstret där det snöar så fint, äntligen har snön kommit, nu hoppas jag bara på att den ligger kvar ett tag!
har lämnat in alla arbeten som ska vara klara innan vi går på jullov idag, känns skönt!
nu återstår endast tre dagar till jullov, ska bli skönt eftersom jag är rätt skoltrött nu. plus att jag är sur och irriterad jämt nu för tiden, vet inte vad det är med mig, stackars min omgivning! var jätteskoltrött för ett tag sen, men sen så blev det bättre & jag var jätteglad, men nu är det lika igen, det går i perioder verkar det som, riktigt drygt.. jag önskar jag kunde vara på toppenhumör jämt. men just därför kanske det är bra att det är lov snart, så jag får samla ny energi och kraft inför nästa termin.
sen är jag väldigt förvirrad just nu också, många tankar som snurrar i mitt huvud som jag inte kan sluta tänka på, jobbigt är ordet för min tillvaro just nu!

men nu ska jag iväg & dansa & förhoppningsvis komma hem med ett gladare humör, ny koreografi idag också, får hoppas det går bra :)

PUSS


091213

ännu en vecka har gått & det är endast fem dagar kvar tills det är jullov :D
både veckan & helgen har varit bra! skolveckan började som vanligt, träning och sånt. på onsdagen blev det bockarna med tjejerna, denna gång kom även elina & var med & sov över, kvällen blev rolig som attan och det tycker jag om!
på dagen på onsdag var jag & sara till hassela, vi var till en smed som heter staffan, han ska hjälpa oss med vårat UF-projekt, han verkade riktigt bra & kom över med en prototyp på hur vårat smycke ska se ut redan samma vecka på fredagen, det var riktigt fint gjort! så nu till veckan ska vi ringa till firman som ska skära ut smyckena & sen ska staffan hjälpa oss med att forma till dom, låter jättebra, så nu hoppas jag bara på att allt går vägen & blir som vi hoppas!
på torsdagen blev det jobb på brandgaraget, söder & affe spelade. allt gick bra men var lite för lite folk tyckte jag, konstigt eftersom dom brukar dra mycket folk, men jag tror vi hade marknadsfört för lite, men det är sånt som händer & det har vi lärt oss av nu! efter spelningen gick dom & vi iväg på skutan, efter det gick jag hem & sov för jag var så trött :p
min helg började hemma hos mamma, myste & tog det lungt på fredagen, sen på lördagen blev det julbord/80-års kalas, på kramsta med hela släkten, riktigt kul att träffa alla igen & riktigt god mat, kändes som man åt för en hel vecka! sen på kvällen var det meningen att jag skulle vara hemma för jag hade inte lust med något, men det blev ändrat, elina vilja att jag skulle hänga med på järnvägs & då blev de så ;p så jag åkte dit med lena, elina & elin, kvällen började bra & slutade även så, jag är glad att jag följde med istället för att sitta hemma & tänka på sånt jag inte ska tänka på som bara gör att man blir deppig!
idag har jag inte varit så pigg på att göra så mycket, har mest vilat hela dagen, vilket har varit grymt skönt! ikväll åkte jag till hudik som vanligt, kom till lägenheten, gick & handlade & kikar nu slutligen på film, men blir sängen alldeles snart för jag är fortfarande trött :p
jag kikade även på en film idag innan jag åkte till hudik, den heter "en sång för martin", det är en av dom mest gripande & finaste filmerna jag sett, jag grät mig igenom nästa hela filmen. filmen handlar om två personer som älskar varandra över allt annat & som tvingas gå igenom ett helvete på grund av en obotlig sjukdom. Mannen i förhållandet får sjukdomen alzheimers, hans hustru försöker hjälpa han så gott hon kan, men till slut orkar hon inte mer. Hon känner sig maktlös över att den man hon älskar över allt annat börjar tyna bort & det finns ingenting hon kan göra. Jag tycker det är så fruktansvärt hemskt att förlora någon man älskar, någon man tycker otroligt mycket om, är nog därför jag inte kan hålla tårarna tillbaka när jag ser sådana här filmer.. men det tror jag ingen kan när dom ser denna film, den är otroligt bra, kika på den & bedöm själva vettja!

nu måste jag lägga mig så jag orkar med morgondagen med skola & träning!

PUSS


Kölden biter i advent, och vårt tredje ljus blir tänt.
Gud bevara alla frusna. Ge dem värme, låt det ljusna .





091206

denna helgen har varit bra, blev lungt på fredagen hemma hos pappa eftersom jag skulle upp & jobba på lördagen. men sen på lördagkväll blev det stadt med elin & elina, träffade en massa folk, vilket alltid är lika roligt :) blev mycket dans & skratt iaf!
idag tog jag en tur till mamma med alva, skulle lämna hennes nya mobil som jag hämtade ut här i hudik i fredags. sen orkade jag inte så mycket mer, var rätt sliten sen gårdagen. kom till hudik som vanligt ikväll runt halv nio, gick upp till lägenheten & lämnade väskan, knallade ner på hemköp & handlade, gick hem igen, duschade & nu sitter jag här & ska sova om en stund, har lite sömn att ta igen känner jag.
denna vecka hoppas jag blir bra, i morgon ska jag äntligen dansa igen, för nu anser iallafall jag att jag är så pass frisk att jag kan göra det, för nu är jag bara lite snorig & det struntar jag i :p
på onsdag ska elin & elina komma, vi ska gå på bockarna, blir nog trevligt som alltid! sen på torsdag ska jag troligtvis jobba på brandgaraget, affe & söder kommer dit & ska spela & eftersom vi i klassen har arrangerat det blir det självfallet vi som ska jobba, blir nog kul eftersom det var längesen vi hade liveklubb nu! sen får vi se vad veckan mer har att erbjuda!
ska plugga klart allt denna vecka också, är så less, men snart är ju faktiskt allt slut, dagarna går ju så fort nu så snart står vi där vitklädda med studentmössan på! jag tror det blir ett ledigt år för mig först, ska plugga matte B & jobba & tjäna lite pengar tills jag ska börja plugga igen. men det kan ändras, tycker det bara är jobbigt att tänka på studenten eftersom det är så svårt att veta vad man ska göra efter & vad man vill med sitt liv. så nu tar vi en dag i taget.

nu måste jag sova känner jag, god natt!

PUSS


Mörkret tätnar i advent, och vårt andra ljus blir tänt.
Gud bevara dem som gråter. Låt dem le och leka åter .




091201

varför slutade vi umgås,
varför slutade vi skratta.
du är du & jag är fortfarande jag,
så vad var det som gick fel?
det är på minnena jag lever, men snart så har de suddats ut.
du blundar, vi blundar, fast vi ser, nånstans finns det, det vi hade, som var bra, som var bäst.
nånstans finns det kvar en plats där vi kan va, du & jag, min bästa vän.
allt jag känner, allt jag älskar och vill se, är bilderna på oss två.
jag vet, nån måste börja ge, börja ge för att kunna få, & varje gång som jag försöker, så blir det tydligen fel & du ska veta att jag har hellre ärliga fiender än falska vänner.
så du blundar återigen, du blundar & jag har ingen aning om varför, snälla ge mig en förklaring, för jag vet att du ser...
jag saknar dig. <3













RSS 2.0