en bra storasyster!

idag är det söndag, alltså är det slut på helgen, igen!
både helgen & veckan har varit rätt bra, fast helgen var bättre än veckan tycker jag!
är mycket plugg i skolan nu, gäller att hålla planeringen på allt så man inte hamnar efter för då blir det grymt jobbigt att ta igen allt sen eftersom det bara kommer mer, vilket är väldigt jobbigt :p men jag tycker jag ligger i rätt bra fas nu iaf, förutom med matte B som vi började med i torsdags, shit, ingen dans på rosor där inte, matte är verkligen inte min grej, men jag försöker iallafall, måste för att komma in på den högskola jag vill!
förutom matte har veckan innehållit träning & en myskväll med bästaste helena, vi skulle egentligen ut på bockarna, men var sånt snöoväder så vi ansåg att det var bäst & skönast att hålla sig inne, vi smälte choklad & doppade därefter banachips i den smälta chokladen, blev riktigt gott faktiskt ;p
jag & sara har även slitit med UF den gångna veckan också, var faktiskt mycket mer jobb än jag trodde, men det är kul också såklart, plus att vi kan inte lägga ner nu när vi kommit såhär långt, för våran idé är riktigt bra & kommer direkt ifrån hjärtat!
den gångna helgen jag har ägnat åt min småsyskon, kändes som att alla andra var ute på krogen utom jag :p men jag har garanterat haft det mycket mysigare än vad många andra har haft det i helgen. på fredagen blev de alva som jag myste med, vi busade på som alltid, åt godis & kikade på tv, måste tillägga att för ett tag sen sa hon såhär "Lollo, visst ska vi hålla ihop när mamma & pappa dör?" . Det är såna ord som får en att känna sig betydelsefull som syster på något vis, jag blir berörd när det kommer sådana ord ur barnamun. Men vi hade iallafall en mysig kväll! på lördagen spenderade jag dagen med lillebrorsan, vi lagade mat, åkte & handlade godis & sen blev det skräckfilm, vi bjöd även över lena, även denna kväl blev riktigt mysig! jag känner mig som en väldigt bra storasyster faktiskt, jag älskar mina småsyskon mest av allt, family first, som man brukar säga!
nu är de strax dax för mig att bege mig mot hudik igen, för att sedan i morgon åka hem igen. vi är nämligen lediga tisdag & onsdag, eller vi har studiegadar, lärarna ska hämta ut priset som vi vann för att vi blev sveriges bästa skola, & detta pris skulle dom hämta i helsingborg. grymt skönt att jobba hemma, koncentrerar mig mycket bättre då faktiskt, särskilt bra blir det i järvsö. fast jag funderar på att åka till gävle en sväng på tisdag, behöver ny stav till tungan, min tunga är helt läkt nu & så läkstaven ska bort, den är så lång så den blir bara jobbig nu när tungan inte är sväld längre!
på onsdagen åker jag åter igen tillbaka för då blir det bockarna med alla tjejerna längtar som tusan för nu var det längesen!
sen på fredag är jag ledig igen, för då sticker jag till stockholm för fotografering, ska även bo på hotell & ha de allmänt bra!
låter som att detta blir en grymt skön & bra vecka!

nu ska jag åka till hudik!



 
                                                                                                               

PUSS



uppdatering!

hejhej, längesen jag skrev som vanligt, måste skärpa mig eftersom det blir så mycket att läsa när jag väl skriver! men jag har inte riktigt haft tid eller ork, men ska bättra mig, för eftersom jag är rätt glömsk också så glömmer jag bort vad jag har gjort om det går för länge mellan mina inlägg, så detta inlägg innehåller inte allt jag gjort eftersom jag inte kommer ihåg allt :p
ska försöka dela upp detta inlägg så det blir lättare att läsa, så det blir lättare för er att uppdatera er om vad som händer i mitt liv!
vi börjar med  förr förra veckan, då var det veckan då vi började skolan igen efter ett skönt jullov, på måndagen så gjorde vi väl inget speciellt i skolan, fick nån ny uppgift var väl det enda viktiga. på kvällen åkte jag till ljusdal för att sedan åka vidare till färila & sova över hos elina, vi var på bio på "luftslottet som sprängdes", eftersom jag har varit på dom första två filmerna så var det en självklarhet att gå på den tredje också, filmen var iallafall riktigt bra & jag rekomenderar dom första två filmerna också, "män som hatar kvinnor" & "flickan som lekte med elden". Efter det for vi hem till henne och kikade på en till film, sen somnade vi för vi skulle upp tidigt för vi skulle nämligen till gävle, väl i gävle piercade vi tungan, även sara var med & gjorde samma sak, fast hon har dock fått tagit ut sin på grund av inflamation "/. men för mig & elina gick det bra & vi har kvar den än. jag har alltid viljat haft piercing i tungan för jag tycker det är otroligt sexigt, så det var kul att jag äntligen gjorde det, jag var först ut att ta hålet iallafall, gick bra & fort, kändes inte allt för mycket faktiskt.
efter det åkte vi hem, tungorna bara växte & växte i våra munnar, men med is så blev det lite bättre, eller i saras & elinas fall blev det glass. sara följde sedan mig vidare till hudik, väl där gick vi & köpte soppa, eftersom det var det enda vi fick i oss, sen blev det sugrör på det! jag levde på soppa i fyra dagar, sen kunde jag börja äta lite smått igen & nu kan jag äta helt, har även precis slutat med sugrör, haha! kan säga att jag har aldrig varit så hungrig i hela mitt liv som jag var då, även fast det var värt det så var det hemskt! men nu känns piercingen bra & svullnaden är helt nere nu.
på onsdagen blev det filmkväll på håsta, riktigt trevligt förutom att jag inte kunde prata så bra, men vi kikade på film & det var tur! på torsdagen tog jag det bara lugnt & vilade tungan. stannade i hudik över  förra helgen & då på fredagen kom lina hit & sov över, vi gick över till göransson & fredriksson & hade filmkväll, riktigt trevligt!
på lördagen blev det fest, lina kom över även då & vi gick vidare till frida på förfest & tjejmys, vi spelade spel & hade roligt, efter en stund åkte vi iväg på fest med göransson & fredriksson, kommer inte riktigt ihåg var vi var, men bortåt öster någonstans, även denna kväll blev lyckad, hade riktigt roligt! jag & lina dansade som aldrig förr, det gillar vi!  på natten somna vi hemma hos erik, dagen efter var otroligt seg, alla var trött, vilket inte var så konstigt. jag tror jag mest sov den dagen faktiskt. men det blev en kort & gott en bra helg med bra folk!
förra veckan dansade jag som vanligt & gick i skolan som även det är vanligt för mig, vi startade nytt projekt, så nu har vi en massa plugg som ska göras, så nu gäller det att jobba på, är ju väldigt skönt när man fått klart allt! jag färgade även håret förra veckan, jag är numera blond, jätteblond, kommer bild om ett tag när jag orkar knäppa. var väldigt ovant & är fortfarande ovant att se sig i spegeln, jag som alltid har varit mörk är nu helt plötsligt blond. men jag tycker det är kul att exprementera med hår & jag tror jag har haft alla färger utom helblond, så det var kul att testa något nytt & just nu håller jag på att ta reda på om blondiner har roligare som alla säger ;) vi hade färgninskväll här på onsdagen tror jag det var, det var jag, lina, rasmus & robin. vi färgade håret på varandra, eller lina färgade, vi andra blev färgade, efter dom hade gått så kom angelica över så färgade hon en gång till på mig & jag färgade slingor på henne, kul kväll blev det! men eftersom jag var rätt mörk i håret än så färgade jag en gång till på torsdagen, då kom simon över & hjälpte mig, grymt gjort! så nu är jag nöjd, har även köpt silverschampoo, så nu blir det bara bättre & bättre!
denna helg blev det hemfärd till ljusdal/järvsö, det vankades nämligen jobb igen, så fredagen spenderade jag hos pappa, på lördagen åkte jag hem till järvsö efter jag jobbat för på kvällen var jag bjuden på arton-årsfest i sidskogen, bästaste angelica fyllde år, där bjöds det på god mat & trevligt folk, hade riktigt trevligt, åkte hem vid två, då blev det sängen direkt. sen var det då söndag igen, helgerna går alldeles för fort, jag tog det iallafall bara lugnt, åkte tillbaka till pappa & sedan blev det åter hudik.
denna vecka började med dans nu ikväll, riktigt kul & i morgon kommer jag garanterat ha träningsverk, men det tycker jag om! blir även dans i morgon, sen på onsdag hoppas jag på bockarna, känns som en evighet sen nu, men har inte gått ut pågrund av min tunga, men nu är den bra så nu ska jag banne mig ut, som helena & jag brukar säga "man kan inte bryta en tradition"!
var & köpte vaniljyoughurt, blåbär & hallon idag, jag har ju en sprillans ny smoothiemixer som jag aldrig använder som bara står & samlar dam i min lägenhet, så nu tyckte jag det var på tiden att jag skulle använda den, så denna vecka blir det en & anna smoothie, nyttigt som är gott!
sen blir det plugg & ännu mer träning, vad veckan har mer att erbjuda visar sig.
nu är ni upptaderad om vad som har hänt & händer i mitt liv just nu!

nu ska jag kika på guldbaggegalan!


får bli en bild på min bästa, hon har tydligen knäppt kort på sig själv
när jag inte sett, hittade bilden på kameran nu, sötnöt!

PUSS

flätorna orsakade mest smärta denna vecka!

nu är det inte långt kvar av lovet, usch. jag vill inte ens tänka på det, vill verkligen inte tillbaka till skolan. orkar inte med allt plugg som väntar. 
denna vecka har jag spenderat mesta tiden i hudik! på måndagen tog jag med mig lillsyrran dit för en mysig systerkväll, även fast hon är så liten så älskar jag att umgås med henne. först när vi kom dit så gick vi & inhandlade lite gott vi skulle mysa med på kvällen, sen kikade vi på film, spelade kort & dansade hela kvällen. när klockan började närma sig tolv tyckte jag det var dax att krypa till sängs, när vi hade lagt oss så spelade vi kort ett tag, efter det så säger hon att hon inte kan sova, vi gick då ner & tog fram filmen & chipsen igen, vi kikade på film till klockan var halv tre sen tvingade jag henne att sova för då började även jag bli sjukt trött, hon som jämt brukar somna innan tio, men icke denna dag. vi vaknade dagen efter klockan tio, hon brukar även bara sova till max halv nio. så varför hon var så pigg denna natt har nog sina orsaker, hon var ju med syrran & då får man göra sånt man inte får göra hemma ;) hon säger även hela tiden att man ska tänka positivt, spelar ingen roll vad jag säger så ska jag alltid tänka positivt, även fast hon inte riktigt fattar innebörden med detta ord så blir man ändå så glad. dagen efte så gick vi på stan & inhandlade lite bra saker. sen tog vi bussen hem & jag for till järvsö. jag älskar verkligen min lillasyster, ingen får mig så glad som hon, hon är min lilla älskade ängel!
på onsdagen blev de hudik igen, då var det bockarna med ett gäng tjejer som väntade, kul kväll som alltid! dagen efter var dock väldigt seg, men hade inte väntat mig något annat precis, men lät värt det som vanligt :p
har även tagit ut mina flätor nu & det var en av dom plågsammaste saker jag har gjort i hela mitt liv, vilket smärta! hela fyra timmar tog de, fyra timmar av smärta! men nu är det äntligen gjort & såhär i efterhand är det rätt skönt, fast klart jag saknar dom! men håret blev inte rött som planerat heller, för när jag tog ut dom så var mit hår så blekt, så jag satsade på blont istället, måste ju testa det nångång i livet & eftersom håret var så ljust som det var så passade de utmärkt! så nu är jag guldhårig, för jag fick ju inte jätteblont på en gång, men blir väl efter jag färgar nån gång till, men ska vänta lite så håret inte slits alltför mycket! jag har alltid viljat testat på att vara blond & denna gång blir den första & sista eftersom det är så svårt att få mitt hår ljust eftersom jag är så mörk, därför passade jag som sagt på nu!
ikväll ska jag umgås med kusinerna som kommer ner ifrån stockholm, ska bli riktigt kul eftersom jag saknat dom!i morgon är det jobb som gäller, fick förlängt helgjobb, skulle egentligen upphöra efter jul, men så blev det inte, vilket jag är otroligt glad över! 
sen ska vi fira mormor som fyller sjuttio år, blir middag med släkten. efter det blir det troligtvis utgång med eveline & fler.
på söndag är det hudik som gäller & på måndag drar skolan åter igång igen!
under veckan & alla andra kommande veckor blir det träning som bara den, behövs efter dessa tre feta julveckor!
nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan åka hem till mormor där kusinern befinner sig!


såhär såg det ut just efter att jag tog ut flätorna, men nu är mitt hår plattare än någonsin!
R.I.P min älskade flätor!


PUSS

jullovet, kort & gott.

nu var det väldigt längesen jag skrev. men jag har liksom inte haft tid, för när jag skriver blogg så måste jag ha riktigt med tid, annars skjtuer jag upp det. men nu tyckte jag att jag hade lite tid över för att uppdatera er som läser min blogg om vad som hänt i mitt liv dom senaste dagarna.
det började med att vi gick på lov vilket var otroligt skönt, jag jobbade fyra dagar, sen jag firade julen som vanligt, middag hos farmor dagen innan, sen hos pappa på julaftonsmorgonen & mamma på julaftonskvällen. jag hade en underbar julafton, den bästa på flera år, för det var första gången på väldigt länge jag inte var olyckligt kär, för dom senaste jularna har jag varit det, & det har alltid kännt extra jobbigt på jularna då av nån anledning, det är väl för att på julen så samlas man med alla man tycker om & håller av, men är man olyckligt kär mår man väl dåligt hela tiden egentligen, men jularna blev som jobbigast. så denna jul var så bra! jag fick faktiskt allt jag önskade mig utom en ny mobil, min är som sagt trasig nu, den är död. så nu har jag nån gammal tjockmobil, men den funkar iallafall, jag är för snål för att köpa någon ny, men jag ska göra ett nytt försök med att önska mig en ny mobil när jag fyller år!
dagen efter julafton blev de utgång på stadt med mikaela, elina, elin & några till. jättekul var det & man träffade mycket trevligt folk, dansade & hade så kul man kan ha!
sen dagen efter skulle jag då som planerat ta ut mina flätor, men det blev inte som tänkt, jag vilja ha dom kvar lite längre, man kan jämföra dom med en kille, låt säga att mina flätor är en kille som jag är otroligt kär i & som allt känns så bra med, så varför ska jag då ta bort han ur mitt liv & göra slut? nä just de, det finns det ingen anledning till, så dom blev kvar & är kvar än, men i morgon ska dom bort på riktigt, för jag måste ta bort dom innan skolan börjar för då ska vi prova studenmössor & då är det lika bra att dom är borta så storleken blir rätt från början, sen har dom växt nåt otroligt, så nu måste jag skärpa mig & släppa taget, det var kul så länge det varade, men nu välkomnar vi mitt röda hår som jag hoppas blir bra!
sen var jag till hudik förra veckan också, jag åkte dit med eveline, vi kikade i affärer & sen på kvällen blev det bockarna med helena, jimmy, erik & jonna, kvällen började hemma hos mig & sedan drog vi vidare till bockarna, kvällen blev lika rolig som den alltid blir på onsdagarna, det är något magiskt över bockarna tror jag. 
dagen efter var det nyår, jag spenderade även denna dag i hudik. först blev det finmiddag i min lägenhet bestående av fläskfilé, kyckling, nån potatis crisp, dragonsås & gurka, middagen tillbringade jag tillsammans med sara & helena, efterätten bestod av vindruvor & bananer doppade i smältchoklad, efter det gick jag & sara på fest till göransson medan helena drog till tesso, hos göransson spelade vi kortspel & hade allmänt trevligt, efter en stund gick vi till tesso & umgicks en stund där & sen gled vi vidare till min lägenhet för att lämna av lite saker, efter det gled vi vidare till åhlens där fyrverkerierna sprakade, vi drack champagne & skålade för det nya året. efter det gick jag & sara hem, vi hade tomteblosstime, kollade på film & slutligen somnade vi.
jag & sara hade det bästa nyåret på länge, jag har iallfall aldrig haft något bättre sen jag var liten, därav anledningen angående om att inte vara olyckligt kär längre.
dagen efter vaknade vi alldeles för sent, tog bussen hem & slöade resten av kvällen.  idag tog jag på mig att jobba eftersom elin var sjuk & frågade om jag vilja hoppa in, härligt med pengar nu, köpte ett par skor i onsdags, så nu man kan säga att jag tjänat in dom när jag jobbade idag, grymt! fick även en julklapp ifrån chefen idag, det var en jättefin resväska, jag blev riktigt förvånad, trodde inte vi som inte var fast anställd skulle få några julklappar, men ack så fel jag hade, så den tackar jag för!
i morgon ska jag leka med lena, vi ska ut i snön & så, jag älskar vintern så nu måste man verkligen passa på innan snön försvinner! efter det ska jag då ta ut håret, undra hur det kommer se ut jag, hualigen vilken syn det kommer bli!
sen blir det hudik till veckan igen, dels blir det troligtvis bockarna igen plus att lillsyrran ska sova där med mig en dag, vi ska ta en systerdag, det tycker vi om! sen får vi se vad som mer kommer upp den sista lovveckan!
starten på detta år kunde iallafall inte blivit bättre, nu kör vi, detta ska bli ett bra år!


nu ska jag nog kika lite på tv innan det blir sängen!

PUSS



RSS 2.0